Översättningar från svenska till danska

Om du funderar på expansion utomlands är ofta de nordiska länderna ett självklart val. En viktig del i en lyckad internationell satsning hänger på hur du kommunicerar med din målgrupp. Oavsett om du ska bygga upp din verksamhet utomlands eller är i behov av översatt innehåll för andra ändamål kan vi på Hero tolk hjälpa till. 

Vi har gedigen erfarenhet av att översätta svenska texter till danska. Tillsammans med översättningar till engelska är danska ett av de språk vi arbetar allra mest med. 

Nå nya kunder med dansk översättning

Hero tolk hjälper dig att översätta dina texter från svenska till danska – professionellt och smidigt. Även om de språkliga skillnaderna inte är så stora och många danskar förstår svenska och vice versa, är det alltid att rekommendera att översätta sina texter. 

Att ha översatt innehåll är en av de viktigaste aspekterna när det kommer till att bygga ditt varumärkes förtroende. Driver du exempelvis en e-handel kan det kännas lockande att låta alla internationella kunder handla från en .com-sajt med engelska som språk. Det man i så fall bör vara medveten om är att en sajt ofta konverterar sämre och kan upplevas mindre trovärdig om den inte är översatt. Översättning till danska spelar alltså en viktig roll om du vill nå en dansk målgrupp. 

Dessutom är det betydligt enklare att ranka på sökmotorer om du skriver ditt innehåll på det språk som dina potentiella kunder använder.

Anlita oss för en trygg och professionell översättning

Vi tar oss an många översättningar från svenska till danska och du kan vara säker på att det alltid finns någon översättare redo att hjälpa dig med ditt uppdrag. Vi arbetar bara med översättare som har det språk de översätter till som modersmål, i det här fallet danska. Har du specifika krav på din översättning gör vi vårt bästa för att möta dem.

Be om en offert idag så återkommer vi så snart vi kan! Kontakta oss via formuläret eller maila på tolk@herotolk.com.

Snabbfakta om det danska språket

  • Omkring 6 miljoner människor har danska som modersmål
  • Danskan har sitt starkaste fäste i Danmark men talas också på Grönland och Färöarna.
  • Svenskan delar ungefär 90% av de skrivna orden med danskan men uttalet skiljer sig åt.
  • På Island, som tidigare tillhörde Danmark, är det fortfarande obligatoriskt att lära sig danska i grundskolan.
  • Alla dialekter av danska håller på att försvinna då påverkan från den danska som pratas i Köpenhamn är stor.