Hero Tolk tecknar stort avtal med Kammarkollegiet

Hero Tolk AB har efter Kammarkollegiets upphandling av tolktjänster tecknat ramavtal som leverantör nummer ett i 16 av 21 regioner (och som nummer två i övriga fem regioner).

Det totala kontraktsvärdet är uppskattat till 190 miljoner kronor per år.

Avtalsstart är idag den 1:a februari, och avtalet är på 24 månader med option på upp till ytterligare 24 månader.

Kammarkollegiet är Sveriges äldsta ämbetsverk med ansvar för ett brett utbud av tjänster. Bland annat ansvarar man för samordning av statliga ramavtal. Avropsberättigade på tolkavtalet är bland annat Polismyndigheten, Domstolar, Tullmyndigheten, Försäkringskassan med flera.

Gierth Mejdell, COO för Heros språkavdelning, är jublande glad över resultatet. – Det ligger en djup marknadskunskap, långsiktigt kvalitetsfokus och hårt jobb bakom detta resultat. Med så stora volymer som detta har vi också mycket arbete framför oss. Våra bokningssystem har nyligen uppgraderats och förfinats. Dem kan nu nå sin fulla potential med så många uppdrag. Nu siktar vi in oss på att leverera på alla delar av avtalet, säger Gierth.

Även Hero Tolks Sveriges VD Carima Ramteen är stolt och glad över framgången.

– Kammarkollegiet är ett av Sveriges största tolkavtal, och det är strategiskt viktigt för oss att få en så stor del av det. Nu kan bolaget växa ytterligare och växla upp för att bli ett av Sveriges största språkbolag, vilket var vårt mål när Hero tog över bolaget 2015. Omsättningen i avtalet gör detta till det enskilt största avtalet i Hero-koncernens historia, säger Carima Ramteen.

Dela: