Nyheter

Lär sig jättemycket i jobbet som tolk

När Sanober Dawood blev arbetsbefriad började hon tolka. Planen var inte att jobba som tolk, men eftersom hon trivdes så bra valde hon att fortsätta. Nu har Sanober varit tolk i nio år och hon kommer att fortsätta så länge hon orkar. ”Man f..

Läs mer

Bytte karriär och blev tolk

Wakil Zariab kom till Sverige 2002. Till en början var han inställd på att arbeta som farmaceut, men tack vare ett uppdrag åt Försvarsmakten satsade han på en ny karriär som tolk. ”Det ger mig positiv energi”. Wakil Zariab har allti..

Läs mer

”Alina Frantsuzova: Tänk om alla myndigheter visste när man ska använda tolk”

Hero Tolk hejar på spännande projekt som dette: Tillsammans med Svenska Akademien har Språkrådet vid Isof gett fem språkvisionärer i uppdrag att ta fram och presentera sin egen vision om hur det svenska språksamhället kan förbättras. "Med..

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År!

Tiden närmar sig för ett förhoppningsvis gott och fridfullt jul- och nyårsfirande för er alla. I detta sammanhang vill vi på Hero Tolk tacka alla våra tolkar, kunder och samarbetspartners för ett gott samarbete under 2021! Ha en God Jul..

Läs mer

TolkChat – En digital gemenskap för tolkar

Kära tolkar Detta är svåra tider för de flesta av oss, och vi vet inte hur lång tid det kommer ta innan det blir bättre. Vi vet att många av er är rädda för att ni eller någon ni håller nära skall bli sjuka. De flesta av er är säker..

Läs mer

Distanstolk via Microsoft Teams

I förbindelse med utvecklingen av coronaviruset i Sverige önskar Hero Tolk uppmana våra kunder att öka användandet av distanstolk (telefon- och videotolk). Vid användning av distanstolk får du tillgång till de mest kvalificerade tolkarna och..

Läs mer

Beställ tolk via webbportalen eller skicka ett e-postmeddelande

Hero Tolk fortsätter vår verksamhet som normalt, men kommer tillfälligt att ha något minskad bemanning vid vår växel. För att beställa en tolk under normal kontorstid, vänligen registrera din beställning via webbportalen eller skicka ett..

Läs mer

God jul och gott nytt år!

Drifstörningar hos Tele2 påverkar vår telefoni

Vår operatör Tele2 har drabbats av störningar i sina nät. Detta påverkar vår telefoni och och ni som ringer in till oss kan uppleva störningar i form av nedkopplade samtal eller svårighet att komma fram till oss. Då även Tele2:s mobilkunder..

Läs mer

Hero Tolk miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Hero Tolk har efter revision i februari kompletterat vårt kvalitetsledningssystem som är certifierat enligt ISO 9001:2015, med ett miljöledningssystem som nu är certifierat enligt ISO 14001:2015. Hero Tolk har länge jobbat med att leverera vå..

Läs mer

Hero Tolk byter system – eventuella störningar

Idag den 7:e maj går Hero Tolk över på ett nytt, mer effektivt bokningssystem. Detta kan medföra eventuella störningar och lite längre kötider än normalt. Vi ber om ursäkt för detta och jobbar hårt för hålla störningarna på en minimini..

Läs mer

Vill du bli en av våra anställda tolkar? Hero Tolk söker fast anställda tolkar till vårt callcenter.

Hero Tolk AB anställer nu tolkar som ska arbeta med telefon- och/eller platstolkningar , i första hand från vårt callcenter i Stockholm. Även tolkar som kan arbeta på distans/hemifrån på andra orter är av intresse. Jobbeskrivning H..

Läs mer

Hero Tolk flyttar till nya lokaler

På grund av Hero Tolks snabba tillväxt har vi växt ur våra lokaler på Torsgatan. Därför flyttar vi den 11:e mars till en ny, större modern lokal på Sibyllegatan 81 på Östermalm, som är bättre anpassad för våra behov. Kom gärna förbi..

Läs mer

Hero Tolk tecknar stort avtal med Kammarkollegiet

Hero Tolk AB har efter Kammarkollegiets upphandling av tolktjänster tecknat ramavtal som leverantör nummer ett i 16 av 21 regioner (och som nummer två i övriga fem regioner). Det totala kontraktsvärdet är uppskattat till 190 miljoner kronor..

Läs mer

Hero Tolk ensam leverantör av tolktjänster till Härryda kommun

Hero Tolk har den 1:a februari tecknat avtal med Härryda Kommun som ensam leverantör av tolktjänster. Arbetar du som tolk eller översättare i regionen och vill jobba för oss? Skicka gärna en intresseanmälan till info@herotolk.se eller ring os..

Läs mer

Hero Tolk certifierade enligt ISO 9001:2015

Hero Tolk har efter uppgraderingsrevision den 31:a januari utan anmärkning fått sitt certifikat uppgraderat till nya standarden 9001:2015. Vi är väldigt glada att få detta kvitto på vårt kvalitetsarbete, och vi kommer att fortsätta verka för..

Läs mer

Hero Tolk tecknar avtal med Österåker, Norrtälje och Vallentuna Kommun

Hero Tolk har i dagarna tecknat ramavtal som leverantör av tolktjänster för skärgårdskommunerna Österåker och Norrtälje samt Vallentuna kommun. Arbetar du som tolk i regionen och vill jobba för oss? Skicka en intresseanmälan till info@he..

Läs mer

Hero Tolk tecknar avtal med Växjö Kommun

Hero Tolk har i dagarna tecknat ramavtal som leverantör av tolktjänster för Växjö kommun. Visste ni att Växjö fick ta emot EU-kommissionens utmärkelse ”European Green Leaf Award 2018” i somras för deras miljöarbete? Priset går till en..

Läs mer

Hero Tolk tecknar ramavtal med Ängelholms och Örkelljunga kommun.

Hero Tolk har idag tecknat ramavtal som ensam leverantör av tolktjänster för Ängelholms och Örkelljunga kommun. Vi ser fram emot gott samarbete och är glada att utöka vår kundbas i Skåne ytterligare. Arbetar du som tolk i regionen och vil..

Läs mer

Hero Tolk tecknar tre ny ramavtal i mars.

Hero Tolk har under mars månad tecknat tre nya ramavtal med Hylte kommun, Kramfors kommun och Gävleborgs Landsting. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett bra samarbete, samt att kunna erbjuda våra duktiga tolkar och översättares t..

Läs mer

Möte om tolkutbildning i Eskilstuna

Informationstillfälle  Är du intresserad av att få veta mer om yrket som tolk? Den 2 november kl 14.00 informerar utbildningsanordnare och företag om vad det krävs för kompetens samt vad det innebär att arbeta som tolk. Plats: Arb..

Läs mer

Hero Tolk etablerar sig i Finland

Hero Tolk AS förvärvade den 1 augusti samtliga aktier i finska företaget Helsingin Tulkkipalvelut Oy. Helsingin Tulkkipalvelut Oy är en av de ledande språkföretagen i Finland och har funnits i över 13 år. Hero Tolk är ett företag i Hero Gr..

Läs mer